Heerlijk in de buitenlucht verbrand je met tennis de nodige calorieën, in combinatie met een gezonde leefstijl pluk je hier letterlijk de vruchten van. Een leuke tip voor een zalige traktatie. Wie durft het aan om de koksmuts op te zetten en zijn/haar team te verrassen met deze heerlijke havermoutcake..
Havermoutcake met frambozen en bessen
— Zonder suiker en zonder boter —
Wat heb je nodig?
- 50 g havermeel (maal eventueel zelf de havermout in een blender tot meel)
- 25 g kokosmeel
- 25 g boekweitmeel
- 50g havermout
- 2 biologische eieren
- 40 g kokosolie (gesmolten)
- 75 ml amandelmelk
- 50g honing of kokosbloesemsuiker
- 200 gram fruit (50/50 bevroren frambozen en blauwe bessen)
- 1,5 tl bakpoeder
- rasp van 1 citroen
- bakpapier
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zeef en meng het meel samen met het bakpoeder. Bewaar 2 eetlepels van het havermeel voor het fruit. Roer in een aparte kom de 2 eetlepels meel door het fruit.
Voeg in een grote kom of keukenmachine de gesmolten kokosolie, honing, melk, havermout, meel, eieren en citroenrasp bij elkaar. Meng tot er een gladde massa ontstaat. Voeg 100g van het fruit toe, roer dit heel voorzichtig door het deegmengsel.
Schep het mengsel in een ovenschaal of bakvorm, zelf gebruik ik graag bakpapier maar je kan ook invetten met kokosolie of boter. Tot slot garneer je met de bovenkant met de rest van het fruit. Bak de koek in 45 min gaar in de oven.
PS laat je ons weten op welk park we kunnen komen proeven??